E-mail: info@eurotex.bg
ВНОС И ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО
С ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА

Продължава мобилното събирането на ненужни дрехи и текстилни отпадъци във Варна

Инициативата е част от демоснтрационен проект за разделно събиране на текстилни изделия подготовка за повторна употреба и изработка на килими от негодният за повторна употреба текстил. 

 

Тази събота (15 май), мобилният център за събиране на текстилни отпадъци на Евротекс ЕООД ще бъде разположен на паркинга пред ледената пързалка в жк. Младост от 10:00 до 13:00 часа.

Жителите на град Варна ще имат възможност да се освободят от ненужните си дрехи и текстилни изделия, които впоследствие ще преминат през процес на оползотворяване, следвайки утвърдените практики заложени в йерарахията за управление на отпадъците: подготовка за повторна употреба, рециклиране, енергийно оползотворяване.

Негодните за повторна употреба дрехи и текстил ще бъдат рециклирани, като част от тях ще бъдат нарязани на ивици по специална технология и ще се използват за демонстрационно тъкане на килими.

Инициативата е част от партньорство на Евротекс ЕООД и Еко Логистика А ЕООД по изпълнение на проект „Демонстриране на система за разделно събиране на текстилни изделия, повторна употреба, подготовка за повторна употреба и изработка на килими от негоден за повторна употреба текстил“, който се реализира в градовете София и Варна.

За целта е осигурен контейнер за разделно събиране на текстилни отпадъци на територията на Евротекс ЕООД в гр. Варна, район Владислав Варненчик и е организиран мобилен пункт (регистрирано за събиране на отпадъци транспортно средство), който се позиционира на ключови места в различни райони на града, по предварително оповестен график.

 

ГРАФИК ЗА МОБИЛНО СЪБИРАНЕ НА ТЕКСТИЛНИ ОТПАДЪЦИ

  • 15.05.2021 от 10:00 часа до 13:00 часа, жк. Младост – паркинга пред Ледена пързалка
  • 19.06.2021 от 10:00 часа до 13:00 часа, пазар Чаталджа, паркинга до заведение Мъфин
  • 17.07.2021 от 10:00 часа до 13:00 часа, жк. Чайка – пазар Чайка
  • След 17.07.2021 г. мобилното събиране на текстилни отпадъци ще продължи да се извършва всяка трета събота от месеца в часовия диапазон от 10:00 часа до 13:00 часа в различни райони на града по оповестен график на сайта на проекта.

Повече информация за проекта и графика за мобилно събиране на отпадъците можете да намерите на сайта: https://lifefortextilewaste.bg

Обратно горе